Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş margarin
- Un
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel iç materyali hazırlanır. Patatesler haşlanır ve ezilir.
- Soğan sıvı yağda kavrulur ve salça eklenerek tekrar kavrulur.
- Üzerine tuz, karabiber, pulbiber eklenir ve patatesle karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Poğaçanın hamuru için yaş maya bir kaşık şeker ve ılık su karıştırılarak mayalamaya bırakılır, on dk mayalanması kâfi.
- Farklı bir kapta margarin, sıvı yağ ,sü,t 2 yemek kaşığı şekeri tuz, yoğurt, 3 yumurtanın ikisinin sarısı ayrılır gerisi karışıma eklenir ve karıştırılır.
- İçerisine maya karışımı eklenir ve yavaş yavaş un eklenir ele yapışan bir hamur olacak.
- Hamuru toparlanınca beş dk daha yoğurulur ve üzerine pak bez örtüp bir saat mayalanmaya bırakılır .
- Mayalanan hamuru çok eklemeden koparıp beze yapılır içine harcımızı koyarak yuvarlanır .
- Hepsi yapılınca fırında 50 derecede tepsi mayası yapılır .
- Sonra fırından çıkarıp yumurta ve susam serpilip 200 derece fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca üzeri pak bezle örtülür.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.