Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-pogaca.jpg

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • Un
İç gereci için
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Evvel iç materyali hazırlanır. Patatesler haşlanır ve ezilir.
  2. Soğan sıvı yağda kavrulur ve salça eklenerek tekrar kavrulur.
  3. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber eklenir ve patatesle karıştırılır soğumaya bırakılır.
  4. Poğaçanın hamuru için yaş maya bir kaşık şeker ve ılık su karıştırılarak mayalamaya bırakılır, on dk mayalanması kâfi.
  5. Farklı bir kapta margarin, sıvı yağ ,sü,t 2 yemek kaşığı şekeri tuz, yoğurt,  3 yumurtanın ikisinin sarısı ayrılır gerisi karışıma eklenir ve karıştırılır.
  6. İçerisine maya karışımı eklenir ve yavaş yavaş un eklenir ele yapışan bir hamur olacak.
  7. Hamuru toparlanınca beş dk daha yoğurulur ve üzerine pak bez örtüp bir saat mayalanmaya bırakılır .
  8. Mayalanan hamuru çok eklemeden koparıp beze yapılır içine harcımızı koyarak yuvarlanır .
  9. Hepsi yapılınca fırında 50 derecede tepsi mayası yapılır .
  10. Sonra fırından çıkarıp yumurta ve susam serpilip 200 derece fırında pişirilir.
  11. Fırından çıkınca üzeri pak bezle örtülür.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt