Patatesli Pırasa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 30 gr zeytinyağı
- 30 gr tereyağı
- 450 gr pırasa
- 280 gr patates
- 100 gr süt
- Karabiber
- Rende muskat
- Tuz
Patatesli Pırasa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağı alıp eritiyoruz .
- Üzerine ufak kesimlere ayırıp yıkadığımız pırasaları ekliyoruz.
- Tuzunu da ekleyip 10 dk kavuruyoruz.
- Ardından küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Karabiber ve suyu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz .
- Patatesler yumuşayınca süt ekleyip blender ile çekiyoruz.
- Servis esnasında üzerine yeşil soğan ve dereotu ekliyoruz.
Patatesli Pırasa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.