iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için:
**1 su bardağı pirinç
**1 yemek kaşığı arpa şehriye
**2 su bardağı su
**Yarım tatlı kaşığı tuz
**Sıvı yağ
Diğer malzemeler;
*23 adet patates
*23 adet yeşil biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Patatesli Pilav Tarifi Yapılışı Pilav için öncelikle şehriyeleri, kızarıncaya kadar yağda kavuruyoruz Sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Tuzunu atıyoruz ve 5 dakika daha kavuruyoruz Suyunu ekleyip kapağı açık bir şekilde kaynayana kadar yüksek ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp orta ateşte biraz suyunu çekene kadar (göz göz olana kadar) pişiriyoruz Sonra da altını iyice kısıp dibi kuruyana kadar pişmesini bekliyoruz ve ocaktan alıyoruz
Patatesler küp küp doğranıp kızartılır Biberler küçük küçük doğranıp az yağda kızartılır Pilav bir kaseye doldurulup kaşıkla bastırılıp ters çevrilir, üzerine kızarttığımız patates ve biberler dökülür Afiyet olsun
**1 su bardağı pirinç
**1 yemek kaşığı arpa şehriye
**2 su bardağı su
**Yarım tatlı kaşığı tuz
**Sıvı yağ
Diğer malzemeler;
*23 adet patates
*23 adet yeşil biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Patatesli Pilav Tarifi Yapılışı Pilav için öncelikle şehriyeleri, kızarıncaya kadar yağda kavuruyoruz Sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Tuzunu atıyoruz ve 5 dakika daha kavuruyoruz Suyunu ekleyip kapağı açık bir şekilde kaynayana kadar yüksek ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp orta ateşte biraz suyunu çekene kadar (göz göz olana kadar) pişiriyoruz Sonra da altını iyice kısıp dibi kuruyana kadar pişmesini bekliyoruz ve ocaktan alıyoruz
Patatesler küp küp doğranıp kızartılır Biberler küçük küçük doğranıp az yağda kızartılır Pilav bir kaseye doldurulup kaşıkla bastırılıp ters çevrilir, üzerine kızarttığımız patates ve biberler dökülür Afiyet olsun