iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Mantı Yapılışı (Görsel Anlatımlı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*500 gram un
*tuz
*su
İç malzemesi için;
*8 adet büyük boy haşlanmış patates
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Tuz
*Kırmızı acısız toz biber
Patatesli Mantı Yapılışı (Görsel Anlatımlı) Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlayalım haşladıktan sonra ezici ile ya da çatal yardımıyla güzelce ezelim bir tüm soğanı soyup küçük küçük doğrayalım patateslerin içine ekleyip kırmızı Acısız toz biber ile tuzu da ilave edip güzelce harmanlayalım un tuz su üç malzemeden çok katı yumruklanmayacak kadar sert hamur elde edelim, güzelce yoğurduktan sonra bıçak yardımıyla ikiye kesip büyük bezelerimizi oluşturalım ve bol un serperek oklava ile yufka açar gibi hamuru açalım Kalınlığını ayarlayalım Hamurumuzu açtıktan sonra büyük bir bıçak yardımı ile ikiye keselim ve iki tarafına da un serpiştirilir ve ikiye katlayalım Sonra tekrar ikiye katladığımız hamuru bir daha kesip dörde katlayalım ve kare şekillerde önce şerit şeklinde sonra yatık bir şekilde keserek kare şekilleri elde edelim ve iç harcımız patatesten koyup sıkalım Tepsimize aldığımız mantıları buzlukta dondurup sonra buzdolabı poşetine koyarak saklayabiliriz
Ben tek başıma yaptım iki saat sürdü ve pişirdikten sonra 10 dakika sonra kalmadı Çok lezzetli ve emek isteyen bir iş Afiyet olsun Yapmak isteyenlere kolay gelsin
NOT( patatesli mantının hamuru biraz etli yani kalın olması gerekiyor ki çabucak dağılıp erimesin diye aklınızda bulunsun)
*500 gram un
*tuz
*su
İç malzemesi için;
*8 adet büyük boy haşlanmış patates
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Tuz
*Kırmızı acısız toz biber
Patatesli Mantı Yapılışı (Görsel Anlatımlı) Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlayalım haşladıktan sonra ezici ile ya da çatal yardımıyla güzelce ezelim bir tüm soğanı soyup küçük küçük doğrayalım patateslerin içine ekleyip kırmızı Acısız toz biber ile tuzu da ilave edip güzelce harmanlayalım un tuz su üç malzemeden çok katı yumruklanmayacak kadar sert hamur elde edelim, güzelce yoğurduktan sonra bıçak yardımıyla ikiye kesip büyük bezelerimizi oluşturalım ve bol un serperek oklava ile yufka açar gibi hamuru açalım Kalınlığını ayarlayalım Hamurumuzu açtıktan sonra büyük bir bıçak yardımı ile ikiye keselim ve iki tarafına da un serpiştirilir ve ikiye katlayalım Sonra tekrar ikiye katladığımız hamuru bir daha kesip dörde katlayalım ve kare şekillerde önce şerit şeklinde sonra yatık bir şekilde keserek kare şekilleri elde edelim ve iç harcımız patatesten koyup sıkalım Tepsimize aldığımız mantıları buzlukta dondurup sonra buzdolabı poşetine koyarak saklayabiliriz
Ben tek başıma yaptım iki saat sürdü ve pişirdikten sonra 10 dakika sonra kalmadı Çok lezzetli ve emek isteyen bir iş Afiyet olsun Yapmak isteyenlere kolay gelsin
NOT( patatesli mantının hamuru biraz etli yani kalın olması gerekiyor ki çabucak dağılıp erimesin diye aklınızda bulunsun)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.