
Patatesli Köy Tavuğu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo köy tavuğu
- 2 adet büyük patates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pişirmek için kaynamış su 4 su bardağı
Patatesli Köy Tavuğu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce temizlenmiş yıkanmış köy tavuğunu bana kasaptan temizlenmiş geldi günlük temiz yıkayıp düdüklü tencereye bırakalım.
- Normal tavuğa göre daha geç pişiyor çift dakika kaynasın .
- Tortulanmış suyu dökelim tekrardan düdüklü tenceresinin içerisine alalım.
- Patatesleri soyup istediğiniz boyutta doğrayıp üzerine dökelim.
- Tuz ve sarımsağı da ekleyelim .
- Kaynamış suyunu ilave edip ocağa alalım.
- Düdüklüden ses çıkınca altını kısıp kısık ateşte 30 dakika pişirelim .
- Altını kapatıp kontrol edelim.
- benim 30 dakikada pişti eğer çiğlik varsa beş dakika kadar pişirebilirsiniz resmen şifa deposu tadı çok güzel.