
Patatesli Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 patates
- 1/2 (yarım) kg kıyma (Daha az da olabilir)
- 2 soğan
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- 7 adet yufka
- 1 paket sana yağ
- 1 yumurta sarısı (Üzeri için)
- Çörek otu ya da susam (Üzeri için)
Patatesli Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları sıvı yağda kavurun. Pembeleşince kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son patatesleri de ek edin. Biraz pişsin lakin orta ara karıştırın ki tabanına yapışmasın.
- Yeterlice kavrulunca tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip altını kapatın.
1 yufkayı eritilmiş sana yağ ile yağlayın. - Yuvarlak yufkanın sağ ve sol, üst ve aşağı kenarlarından katlayıp kare bir yufka elde edin. kare formuna gelen yufkanın bir kenarına bir 2 yemek kaşığı dolusu harcı koyun ve yufkayı sıkıca yuvarlayın.
- Sonra 3 parmak genişliğinde kesip dikdörtgen halinde börekler elde edin. Yumurta sarısı sürüp hakikat fırına
- Üstü kızarınca çıkarın ve üzerine bez örtün. Sıcakken çıtır çıtır olan bir börek oluyor. Fotoğraflardan da bakabilirsiniz