
Patatesli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım kase beyaz peynir
- 1 adet soğan
- 3 adet patates
- Maydonoz yada dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayıp soyalım, minik minik doğrayalım.
- Soğan ve maydanozuda ufak ufak doğrayıp kenarda bekletelim.
- Yumurtaları bir kaba alıp güzelce çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştıralım.
- Tuz, karabiber, pul biber, beyaz peynir, soğan, maydanoz ve patatesi ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Son olarak un ve kabartma tozunuda ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Borcama yağlı kağıt serelim (yağlı kağıt yoksa yağlayabilirsiniz) karışımımızı döküp üzerine susam serpelim.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim patatesli kekim 45 dakikada pişti.
- Pişme mühleti fırından fırına farklılık gösterebilir. O nedenle denetim etmeyi unutmayın????????.