iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet orta boy patates
*2 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*Tuz
*4 yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 yumurta
*İsteğe göre susam veya çörek otu
Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlıyoruz, pişince kabuklarını soyup çatal yardımıyla eziyoruz Bir tava da küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz Pembeleşince salçasını, pulbiber, karabiber ve tuzunu da ekleyip çok az kavurduktan sonra ezdiğimiz patatese katıp iyice karıştırıyoruz Bir tavaya yağlarımızı alıp eritiyoruz 1 yufkamızı* tamamen açıyoruz ve erittiğimiz yağdan fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz Üzerine 2 yufkayı kapatıp üçgen şekilde önce ortadan ikiye sonra 4e bölüp 12 eşit parçalara kesiyoruz ve kavurduğumuz harçtan 1 kaşık dolusu üçgen şeklinde kestiğimiz yufkamızın geniş kısmına koyuyoruz ve kenarlarını içe doğru katlayıp sonuna kadar sarıyoruz Ucunu yapıştırmak için su kullanabilirsiniz Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır Bir kap içerisine biraz su koyuyoruz ve sardığımız börekleri bu suya heryeri ıslanacak şekilde batırıp çıkartıyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ıslattığımız böreklerimizi dizip yumurta sarısını sürüyoruz ve uçları kapalı kalacak şekilde bıçak yardımı ile tam ortasını kesiyoruz isteğe göre çörek otu veya susam atıp önceden ısıtılmış 200°C lik fırınımızda üzeri kızarana kadar yarım saat kadar pişiriyoruz Ilıyınca servis yapıyoruz
*56 adet orta boy patates
*2 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*Tuz
*4 yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 yumurta
*İsteğe göre susam veya çörek otu
Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlıyoruz, pişince kabuklarını soyup çatal yardımıyla eziyoruz Bir tava da küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz Pembeleşince salçasını, pulbiber, karabiber ve tuzunu da ekleyip çok az kavurduktan sonra ezdiğimiz patatese katıp iyice karıştırıyoruz Bir tavaya yağlarımızı alıp eritiyoruz 1 yufkamızı* tamamen açıyoruz ve erittiğimiz yağdan fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz Üzerine 2 yufkayı kapatıp üçgen şekilde önce ortadan ikiye sonra 4e bölüp 12 eşit parçalara kesiyoruz ve kavurduğumuz harçtan 1 kaşık dolusu üçgen şeklinde kestiğimiz yufkamızın geniş kısmına koyuyoruz ve kenarlarını içe doğru katlayıp sonuna kadar sarıyoruz Ucunu yapıştırmak için su kullanabilirsiniz Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır Bir kap içerisine biraz su koyuyoruz ve sardığımız börekleri bu suya heryeri ıslanacak şekilde batırıp çıkartıyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ıslattığımız böreklerimizi dizip yumurta sarısını sürüyoruz ve uçları kapalı kalacak şekilde bıçak yardımı ile tam ortasını kesiyoruz isteğe göre çörek otu veya susam atıp önceden ısıtılmış 200°C lik fırınımızda üzeri kızarana kadar yarım saat kadar pişiriyoruz Ilıyınca servis yapıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.