
Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram ıspanak
- 5 adet patates (ortaboy)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup dilimleyin.
- Tuzlu suda hafif yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzüp fırın kabına yerleştirin. Ortalarına kaşar peyniri serpin.
- Soğanı küp, küp doğrayıp yağda kavurun.
- Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biberi ek edip karıştırın.
- Son olarak baharatlar ve ıspanakları doğrayıp ek edin ve ıspanaklar eriyene kadar kavurup ocaktan alıp patateslerin üzerine dağıtın.
- Beşamel sosu için tereyağını eritip içine unu ek edin ve hafif un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine soğut süt ve kremayı döküp karıştırın.
- Son olarak tuz ve baharatları ek edin ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve her yerini kaplayacak biçimde ıspanağın üzerine dökün.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri koyup evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.