Patatesli Hint Gozleme (Aloo Paratha) Tarifi İcin Malzemeler
*4 tane haşlanmış patates
*1 tane soğan
*1 su bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un (2 bardağa yakın)
*İc harcı icin baharatlar: karabiber, tuz, pul biber, acı biber, zerdecal
*Zeytin yağı
Patatesli Hint Gozleme (Aloo Paratha) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ☺bu gozlemeleri kahvaltı icin hazırlamayı cok seviyorum
1
*Oncelikle ic harcı icin soğanı kup kup kesip tavada yağda baharatlarla beraber kızartıp daha sonra haşlanmış patatesler ile karıştırıyoruz ve soğuması icin kenara bırakıyoruz
*Una once bir fiske tuzu, bir kaşık yağ ve sonra suyu azar azar, kontrollu bir şekilde karıştırıp ekliyoruz ve 5 dakika yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru bir saat icin buzdolabına bırakıyoruz
*Daha sonra hamurdan mandalina buyukluğunde bezeler ayırıp oklava ile ince acıyoruz (oklavaya ve masaya biraz un dağıtalım ki hamurumuz yapışamasın)
*İcine hacımızdan bir iki yemek kaşığı kadar ekleyip hamurun kenarlarından tutup ortaya doğru kapatıyoruz ve yine oklava yardımıyla biraz acıyoruz
*Parathaları tavada 1 yemek kaşığı kızgın yağda onlu arkalı birkac dakika kızartıyoruz
*Sıcak servis ediyoruz
*Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!
*4 tane haşlanmış patates
*1 tane soğan
*1 su bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un (2 bardağa yakın)
*İc harcı icin baharatlar: karabiber, tuz, pul biber, acı biber, zerdecal
*Zeytin yağı
Patatesli Hint Gozleme (Aloo Paratha) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ☺bu gozlemeleri kahvaltı icin hazırlamayı cok seviyorum
1
*Oncelikle ic harcı icin soğanı kup kup kesip tavada yağda baharatlarla beraber kızartıp daha sonra haşlanmış patatesler ile karıştırıyoruz ve soğuması icin kenara bırakıyoruz
*Una once bir fiske tuzu, bir kaşık yağ ve sonra suyu azar azar, kontrollu bir şekilde karıştırıp ekliyoruz ve 5 dakika yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru bir saat icin buzdolabına bırakıyoruz
*Daha sonra hamurdan mandalina buyukluğunde bezeler ayırıp oklava ile ince acıyoruz (oklavaya ve masaya biraz un dağıtalım ki hamurumuz yapışamasın)
*İcine hacımızdan bir iki yemek kaşığı kadar ekleyip hamurun kenarlarından tutup ortaya doğru kapatıyoruz ve yine oklava yardımıyla biraz acıyoruz
*Parathaları tavada 1 yemek kaşığı kızgın yağda onlu arkalı birkac dakika kızartıyoruz
*Sıcak servis ediyoruz
*Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.