Patatesli Havuç Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet orta boy patates
- 4 adet rendelenmiş havuç
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- Mayonez
- Konserve mısır, turşu
- Kırmızı biber
- Yoğurt
Patatesli Havuç Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi soyarak uygun bir kapta sıcak suyla haşlayalım.
- Onlar haşlanırken havuçlarımızı yıkayıp rendeden geçirelim.
- Havuçları bir tavaya alarak kısık ateşte yağ ile kavuralım.
- Kavrulan havuçları soğuması için bir kenara alalım.
- Bu sırada havuçları yoğurdunu hazırlayalım.
- Bir kaba dört kaşık yoğurt ve bir çay bardağı süt ekleyerek karıştıralım.
- Soğuyan havuçları da ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine tercihe göre bir diş sarımsak ve bir kaşık mayonez ekleyebilirsiniz daha lezzetli olur. Havucumuz hazır
???? - Ardından haşlanan patatesleri süzerek çatalla ezip püre haline getirelim.
- Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiber ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştıralım.
- Patatesleri pasta haline getirmek için kelepçe kalıbımıza hafif yağ sürelim.
- Patatesleri kaşık yardımıyla kelepçeye koyalım.
- Üzerini kaşıkla bastırarak düz bir zemin yapalım.
- Ardından yoğurtlu havuçlarımızı da koyarak aynı işlemi yapalım.
- Üzerine tekrar yarıda kalan patatesler ekleyerek işlemi bitirelim.
- Süslemesi tamamen size kalmıştır ben süzme yoğurt kullanarak şekil verdim ve üzerine mısır turşu kırmızı biber ekledim siz zevkinize göre daha farklı süslemeler yapabilirsiniz.
- Çok lezzetli çok pratik ve görseli olan şahane bir pasta oluyor. Tercihe göre üzerine pulbiberli yağ yakarak da servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.