Patatesli Hangel Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates (Haşlanmış ve ezilmiş)
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber
Patatesli Hangel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için tüm malzemeleri bir araya getirip yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım (Hamur kulak memesinden biraz sert olmalı)
- Hamur dinlenirken patatesli harç için haşlanmış patateslere tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamurları beze yapalım.
- Her bezeyi teker teker açıp kare olacak şekilde keselim ve içine patatesli harçtan koyalım.
- Kestiğimiz hamurları üçgen olacak şekilde kapatalım.
- Hamurları haşlamak için tuz ilave ettiğimiz suyu kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya hamurları atalım (Yapışmaması için arada karıştırmak gerekiyor)
- Pişen hamurları süzelim ve tepsiye alalım (Hamur tencerede suyun üzerine çıkıyorsa pişmiştir)
- Tereyağı ve pulbiber ile servis edelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.