Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 6 adet haşlanmış patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patatesler haşlanır ve güzelce ezilir.
- Yemeklik doğranmış soğan ve baharatları konulup pembeleşinceye kadar kavrulur peşine salça ek edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ve ezilmiş patatesin üzerine dökülür güzelce karıştırılır.
- Yufka dörde bölünür üzerine zeytinyağ gezdirilir ve harç yerleştirilir.
- Rulo biçiminde sarılıp etrafında döndürülür. Hepsi bu formda yapılır.
- Üzerlerine yumurta sürülerek susam yahut çörek otu konulur.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun ????????????. Hazır yufka ile yapılabilecek en hoş börekHazır yufka ile yapılabilecek en hoş börek, çay saatinde olağanüstü olcak bir börek.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.