
Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 4 büyük boy patates
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı ılık süt
- 1.5 paket yaş maya
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 3.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 9 su bardak un
Patatesli Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt ,maya, yağ,şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp harmanlayalım unu kontrollü şekilde ilave edip yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim ağzını örtüp 30 dakika mayalandırın.
- İç harcı için patatesleri yıkayıp su dolu tencereye koyun haşlayın ezin.
- Soğanı ince ince doğrayın tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı tuzu ekleyin patatesleri de ekleyip karıştırın.
- Soğuması için bir kaba alın hamur mayalanırken soğusun.
- Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde pazılar tutun oklava yardımı ile açın içini hazırladığımız iç harç ile doldurup ikiye katlayın.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirin ocaktan aldığınız zaman önlü arkalı yağ sürün. Afiyet olsun. ????.