iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım *su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Aldığı *kadar un
İçi için;
*56 adet patates (haşlanmış)
*2 adet kuru soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pulbiber
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Hamur yoğurma kabına sıvı malzemeleri koyup karıştıralım, şekeri, tuzu, mayayı ve unu yavaş yavaş ilave edip, hamurumuzu yumuşak kıvamlı olacak şekilde yoğuralım Üzerini temiz bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirelim İçi için, soğanı ince kıyıp, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurup, tuzu, biberi ilave edip, haşladığımız patatesleri ezip, soğanın üzerine ekleyip, iki üç dakika kavurup soğumaya bırakalım Hamurdan elma büyüklüğünde parça alıp, unlanmış tezgahta elimizle açıp, ortasına 23 yemek kaşığı patatesli harçtan koyup, kenarlarından büzüp, top haline getirip, ters çevirip, merdane ile dikkatlice tava büyüklüğünde açıp, az yağlanmış orta hararetli ocakta iki tarafını *pişirelim Afiyet olsun
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım *su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Aldığı *kadar un
İçi için;
*56 adet patates (haşlanmış)
*2 adet kuru soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pulbiber
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Hamur yoğurma kabına sıvı malzemeleri koyup karıştıralım, şekeri, tuzu, mayayı ve unu yavaş yavaş ilave edip, hamurumuzu yumuşak kıvamlı olacak şekilde yoğuralım Üzerini temiz bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirelim İçi için, soğanı ince kıyıp, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurup, tuzu, biberi ilave edip, haşladığımız patatesleri ezip, soğanın üzerine ekleyip, iki üç dakika kavurup soğumaya bırakalım Hamurdan elma büyüklüğünde parça alıp, unlanmış tezgahta elimizle açıp, ortasına 23 yemek kaşığı patatesli harçtan koyup, kenarlarından büzüp, top haline getirip, ters çevirip, merdane ile dikkatlice tava büyüklüğünde açıp, az yağlanmış orta hararetli ocakta iki tarafını *pişirelim Afiyet olsun