bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı (büyük boy) zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 büyük boy patates yada (2 adet orta boy)
- 1 adet kuru soğan ya da (2 adet taze yeşil soğan )
- Karabiber,tuz ,pul biber
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu susam
- Siyah zeytin ya da istediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz ,kıyma ,peynir, sucuk vb.
Patatesli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğan kullanılacaksa yemeklik doğranır ,az yağda kavrulur .
- İçine 1 adet büyük boy haşlanmış patates karıştırılır ,baharatlar atılır, soğutulur.
- Taze yeşil soğan kullanılacaksa minik minik doğranarak haşlanmış patatese baharatlarla birlikte ilave edilir.
- Hamur yoğurma kabına yağlar kabartma tozu ,yoğurt konularak karıştırılır.
- 3 bardak un kontrollü şekilde ilave edilir ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı.
- Hamur 2 eşit parçaya ayrılır tezgahta dikdörtgen şekilde elimizde yassıltarak açılır.
- İç harcı da ikiye bölünür ,yarısı hamurun ortasına yayılır.
- Hamur poğaça gibi yukarıdan birleştirilir, birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur.
- İkincide aynı şekilde hazırlanır, üzerlerine yumurta sarısı, çörekotu, susam serpilir .
- Siyah zeytin de kullanabilirsiniz.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika orta gözde fansız 10 dakikada 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir .
Not 1 ;iç harç olarak kıymalı peynirli sucuklu kaşarlı da yapabilirsiniz.
Not 2;Patatese ben soğan yerine siyah zeytin parçacıkları kullandım.
Patatesli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.