iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Çıtır Galeta Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane yufka
İçine sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
Üstüne sürmek için;
*1 su bardağı galeta unu
*2 tane yumurtanın sarısı
*1 su bardağı süt
İç harcı için;
*45 tane orta boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*Maydanoz
Patatesli Çıtır Galeta Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri yıkayalım üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve haşlamaya bırakalım Patatesler haşlanırken kuru soğanı doğrayıp bir tavanın içerisine alalım Soğanın üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim ve diriliklerini yitirene dek kavuralım Salçayı da ekledikten sonra haşlanmış olan patatesleri ezelim ve soğanın yanına alıp kavurma işlemine bir iki dakika kadar devam edelim Maydanozunu baharatları da ekleyip soğumaya bırakalım
Yufkalardan bir tanesini açalım 8 eşit üçgen parçaya keselim ve içlerine hazırladığımız sostan sürelim Ardından üçgenlerin kalın olan yerlerine patatesli harçtan bir yemek kaşığı ilave edip rulo şeklinde ve gevşek olacak şekilde saralım Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp sosunu hazırlamaya geçelim
Sosu için süt ve yumurtaları bir kabın içerisine alıp çırpalım Sardığımız börekleri sosun içerisine batırıp çıkartalım ve galeta ununa böreklerimizi bulayalım Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırına gönderelim Galeta unlu patatesli börekleri fırın da 40 dakika kadar pişirelim ve böreklerin üzerleri kızarınca fırından alıp servis yapalım Afiyet olsun
*5 tane yufka
İçine sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
Üstüne sürmek için;
*1 su bardağı galeta unu
*2 tane yumurtanın sarısı
*1 su bardağı süt
İç harcı için;
*45 tane orta boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*Maydanoz
Patatesli Çıtır Galeta Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri yıkayalım üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve haşlamaya bırakalım Patatesler haşlanırken kuru soğanı doğrayıp bir tavanın içerisine alalım Soğanın üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim ve diriliklerini yitirene dek kavuralım Salçayı da ekledikten sonra haşlanmış olan patatesleri ezelim ve soğanın yanına alıp kavurma işlemine bir iki dakika kadar devam edelim Maydanozunu baharatları da ekleyip soğumaya bırakalım
Yufkalardan bir tanesini açalım 8 eşit üçgen parçaya keselim ve içlerine hazırladığımız sostan sürelim Ardından üçgenlerin kalın olan yerlerine patatesli harçtan bir yemek kaşığı ilave edip rulo şeklinde ve gevşek olacak şekilde saralım Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp sosunu hazırlamaya geçelim
Sosu için süt ve yumurtaları bir kabın içerisine alıp çırpalım Sardığımız börekleri sosun içerisine batırıp çıkartalım ve galeta ununa böreklerimizi bulayalım Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırına gönderelim Galeta unlu patatesli börekleri fırın da 40 dakika kadar pişirelim ve böreklerin üzerleri kızarınca fırından alıp servis yapalım Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.