
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pulbiber, nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç harcımızı hazırlayalım, soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun .
- Daha sonra pulbiber ve naneyi ekleyip iki çevirin.
- Sonra haşlayıp ezdiğiniz patatesleri soğana ekleyip kavuralım ve tuzu ile karabiberini de ekleyelim.
- Daha sonra yufkaya süreceğimiz sosu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp çırpalım.
- Yufkayı serelim ve harçtan sürelim.
- Daha sonra ikiye katlayalım ve tekrar sostan sürelim .
- Daha sonrada 6 parçaya bölelim.
- Hazırlamış olduğumuz iç harçtan parçalara bölelim ve şeklini verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim.