
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
- 4 orta uzunluk patates
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane, pulbiber, karabiber,tuz
- 2 yumurta
- Susam
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayın çatal yardımı ile ezin.
- Sıvı yağ tavaya ekleyip soğanları küçük küçük kesip kızartalım, patatesleri içine koyup baharatları ekleyelim ve kızartmaya devam edelim.
- Kızardıktan sonra altını kapatıp soğutalım.
- Sosu için bir kaba gereçleri ekleyip karıştırın boza kıvamında olmalı.
- Sonra bir yufkayı tezgaha alıp sostan sürün fırça ile ve katlayın 6 eşit kesime sigara böreği sarar üzere keselim ucuna harçtan koyup saralım.
- Tüm yufkaları birebir süreci yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve kalan sosu da üzerine gezdirebilirsiniz.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun .
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı