Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde)

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde)
0
102

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
Sosu için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
İç harcı için
  • 1 tane soğan
  • 5 tane patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için patatesleri haşlayıp ezelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.
  3. Üzerine patatesi baharatları ve tuzu ek edelim.
  4. Birkaç cins kavurup altını kapatalım ve soğutalım.
  5. Sosu için tereyağını eritelim tüm sos materyallerini çırpıcıyla karıştıralım.
  6. Yufkayı tezgaha alalım. Heryerine sosu fırça yardımıyla sürelim.
  7. Harcı içine koyalım ve rulo yapalım. Benim yufkalarım küçüktü ortadan ikiye bölmedim. Sizinki büyükse kesinlikle bölüp yapın çok kalın olmasın.
  8. Resimdeki üzere ruloyu kıvırıp fırın tepsimize alalım.
  9. Diğer yufkaları da tıpkı halde tamamlayalım.
  10. 185 derecede evvelce ısınmış fırında güzelce altı üstü kızarana kadar pişirelim ???? Afiyet olsun ❤️
Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt