iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg esmer cigköftelık bulgur
1 kg patates
5 adet orta boy domates
1 büyük baş sogan
7 veya 8 diş sarımsak
yarım su bardagı isot
yarım su bardagı pul biber
1 tatlı kasıgı karabiber
göz kararı tuz
4 adet lımonun suyu
2 yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı biber salcası(hatay salcası tercihen )
Harç:
domates sogan sarımsak rendelenir ya da robottan cekilir
içine limona suuyu ,pul biber ,isot ve salcalar konur ayrı bir kapta bekletilir
patatesler küp küp dogranıp haşlanır
diri kalmayacak sekılde iyice haşlanır
su patateslerin 1 parmak uzerınde olacak
bulgur bir tepsiye konur(tercihen çigköfte tepsisi) üzerine haşlanmış kaynar patatesler
su ile dökülüp karışıtırlır
bulgurların şişmesi için ,üzeri tepsiyle kapatılır
15 20 dk sonra içine hazırlanan harc karıstırılıriyice yogurulur
yarım su bardagından biraz fazla yag iyice kızdırılıp üzerine dokulurtekrar yogurulur ve porsiyon yapılır
afiyet olsun
1 kg esmer cigköftelık bulgur
1 kg patates
5 adet orta boy domates
1 büyük baş sogan
7 veya 8 diş sarımsak
yarım su bardagı isot
yarım su bardagı pul biber
1 tatlı kasıgı karabiber
göz kararı tuz
4 adet lımonun suyu
2 yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı biber salcası(hatay salcası tercihen )
Harç:
domates sogan sarımsak rendelenir ya da robottan cekilir
içine limona suuyu ,pul biber ,isot ve salcalar konur ayrı bir kapta bekletilir
patatesler küp küp dogranıp haşlanır
diri kalmayacak sekılde iyice haşlanır
su patateslerin 1 parmak uzerınde olacak
bulgur bir tepsiye konur(tercihen çigköfte tepsisi) üzerine haşlanmış kaynar patatesler
su ile dökülüp karışıtırlır
bulgurların şişmesi için ,üzeri tepsiyle kapatılır
15 20 dk sonra içine hazırlanan harc karıstırılıriyice yogurulur
yarım su bardagından biraz fazla yag iyice kızdırılıp üzerine dokulurtekrar yogurulur ve porsiyon yapılır
afiyet olsun