iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı (12 paket) kuru maya
*1 yumurta akı (sarısı üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kalığı tuz
*7 kahve fincanı un (yaklaşık)
İçi İçin:
*2 adet patates
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Patatesler haşlanır ve ezilir, yemeklik doğranmış soğan zeytin yağında kavrulur ve içerisine ezilmiş patates eklenir Baharatları eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve soğuması için bir kenara alınır
Hamuru yapmak için ılık süt, şeker ve maya karıştırarak ılık bir ortamda 5 dk kadar bekletilir Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve 30 dk mayalandırılır Daha sonra küçük bezelere ayrılır (12 tane beze çıktı) yapılış şekli resimlerdeki gibi el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına patatesli harç konulup bohça gibi yapılır, ters çevrilir Sonra hafif üzerine bastırılıp ortada bir yuvarlak kalacak şekilde dışarıya doğru 8 eşit parçaya kesilir Kesilen dilimler yarım tur döndürülüp tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve 180° fırında üzeri kızarana kadar 1520 dk pişirilir Afiyet olsun
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı (12 paket) kuru maya
*1 yumurta akı (sarısı üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kalığı tuz
*7 kahve fincanı un (yaklaşık)
İçi İçin:
*2 adet patates
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Patatesler haşlanır ve ezilir, yemeklik doğranmış soğan zeytin yağında kavrulur ve içerisine ezilmiş patates eklenir Baharatları eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve soğuması için bir kenara alınır
Hamuru yapmak için ılık süt, şeker ve maya karıştırarak ılık bir ortamda 5 dk kadar bekletilir Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve 30 dk mayalandırılır Daha sonra küçük bezelere ayrılır (12 tane beze çıktı) yapılış şekli resimlerdeki gibi el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına patatesli harç konulup bohça gibi yapılır, ters çevrilir Sonra hafif üzerine bastırılıp ortada bir yuvarlak kalacak şekilde dışarıya doğru 8 eşit parçaya kesilir Kesilen dilimler yarım tur döndürülüp tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve 180° fırında üzeri kızarana kadar 1520 dk pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.