Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Çerkez Mantısı Tarifi

Patatesli Çerkez Mantısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEME LİSTESİ

Hamur için ;

4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz


İç Harcı İçin ;

5 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Karabiber,
Kırmızı pul biber
Tuz
Zeytinyağı
Yarım demet maydanoz


Sosu İçin ;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
250 gr yoğurt
Tuz





Tarif

Düdüklü tencerede yıkadığımız patatesleri haşlıyoruz
Haşlanan patateslerin kabuğunu soyup püre haline getiriyoruz
Patates püresi soğurken hamurumuzu hazırlayalım
Çukur bir kabın içerisine unu koyalım
İçerisine tuz serpip suyunu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım
Hamurumuz biraz sert olmalıdır
Dinlenesi için üzerine nemli bir bez örtüp 1520 dakika bekletelim
Hamurumuz dinlenirken soğanları minik minik doğrayalım
Tavanın içerisine yağ koyup soğanlarımızı kavuralım
Soğanların üzerine patates püresini ekleyip onuda kavuralım
Karabiber ve pul biberini serpip karıştırıp ocağın altını kapatalım
Dinlene hamurumuzdan bezeler kopartıp yuvarlayalım
Bezeleri orta büyüklükte açalım
Açtığımız hamuru ağzı geniş bir bardakla parçalara ayıralım
Yuvarlak hamur halklarının içerisine hazırladığımız patatesli harcımızı hamurun tam ortasına uzunlamasına koyalım
Hamurun uçlarını ortada birleştirip saç örgüsü gibi durmasını sağlayın
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Geniş ve derin bir tencerede su kaynatalım
Hamurların yapışmaması için suyun içerisine biraz sıvıyağ ve tuz dökelim
Hamurların açılmaması için tencereye çok fazla mantı hamuru koymayın
Hamurları 10 dakika suda haşlayın ve delikli kepçe ile servis tabağına alın
Sosu için yoğurdu bir kaseye alım çırpıyoruz
Tavaya tereyağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz
İki diş sarımsağımızı salçanın içerisine sıkıyoruz
Dilerseniz sarımsağı yoğurda da katabilirsiniz
Baharatlarını atıp karıştırıp sosun altını kapatıyoruz
Mantıları tabaklara servis edip üzerine yoğurt ve salçalı sosumuzdan döküyoruz
En üstüne maydanoz ekleyip ikram edebilirsiniz



Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt