Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 2 patlıcan
- 1 soğan
- 1 domates sosu (Yeşilbiberli sarımsaklı kullandım)
- Tuz, karabiber, maydanoz, çok az kimyon
- Çok az su
- 2 yemek kaşığı salça
- Göz kararı sıcak su
- Tuz
- 6 adet patates (ben fazladan yaptım çocuklar için)
- 4 patatesde kâfi olur
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Tuz, baharat
Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları iki parmak kalınlığında kesip 15 dakika tuzlu suda bekletip suyunu aldıktan sonra yağlı tepsiye dizip yağlayın, üzeri kızarana kadar 200* fırına sürün.
- Akabinde tavada küçük küçük doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sonra kıymamızı ekleyelim kıymamızın üzerine tuz eklersek daha hoş kavrulacaktır.
- Kavrulan kıymanın üzerine hazırlamış olduğum domates yeşilbiber sarımsaklı sosumu ekliyorum.
- Yarım bardak suyumuzu da ekleyelim. Burada dikkat edeceğiniz konu harcımızı çok kurutmamak çok hafif sulu bırakalım.
- Borcama yerleştirdiğimiz patlıcanların içini çatal yardımıyla ezerek çanak formunu verelim.
- Hazırladığımız harçtan içine dolduralım yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile salçamızı karıştırıp salçalı su yapalım.
- Patlıcanların üzerine değil tepsinin kenarından suyumuzu bırakırsak iç harcımız taşmayacaktır.
️.
- Bu formda evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Çıkardığımız yemeğin üzerine patates püresini istediğiniz formda şekillendirin. Afiyetle ????.