Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Çanak Patlıcan

Patatesli Çanak Patlıcan
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-canak-patlican.jpg

Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 2 patlıcan
İç harcı:
  • 1 soğan
  • 1 domates sosu (Yeşilbiberli sarımsaklı kullandım)
  • Tuz, karabiber, maydanoz, çok az kimyon
  • Çok az su
Salçalı sos:
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı sıcak su
  • Tuz
  • 6 adet patates (ben fazladan yaptım çocuklar için)
  • 4 patatesde kâfi olur
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • Tuz, baharat

Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanları iki parmak kalınlığında kesip 15 dakika tuzlu suda bekletip suyunu aldıktan sonra yağlı tepsiye dizip yağlayın, üzeri kızarana kadar 200* fırına sürün.
  2. Akabinde tavada küçük küçük doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Sonra kıymamızı ekleyelim kıymamızın üzerine tuz eklersek daha hoş kavrulacaktır.
  4. Kavrulan kıymanın üzerine hazırlamış olduğum domates yeşilbiber sarımsaklı sosumu ekliyorum.
  5. Yarım bardak suyumuzu da ekleyelim. Burada dikkat edeceğiniz konu harcımızı çok kurutmamak çok hafif sulu bırakalım.
  6. Borcama yerleştirdiğimiz patlıcanların içini çatal yardımıyla ezerek çanak formunu verelim.
  7. Hazırladığımız harçtan içine dolduralım yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile salçamızı karıştırıp salçalı su yapalım.
  8. Patlıcanların üzerine değil tepsinin kenarından suyumuzu bırakırsak iç harcımız taşmayacaktır. ❗️.
  9. Bu formda evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Çıkardığımız yemeğin üzerine patates püresini istediğiniz formda şekillendirin. Afiyetle ????.
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt