Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 şişe soda
- 1 adet yumurta
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patatesleri soyup bir tencereye alalım üzerine su doldurup haşlayalım(soyarak haşlayınca daha kolay haşlanıyor. )
- Ortada çatalla pişip pişmediğini denetim edelim.
- Patates haşlandıktan sonra bir kaba alıp üzerine ince kıyım doğradığımız soğanları, tuz ve kırmızı biberi ekleyip harmanlayalım.
- Öbür bir kapta sosu hazırlamak için süt, zeytinyağı, soda ve yumurtayı yeterlice çırpalım.
- Yufkaları teker teker alıp üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek biçimde bol bol dökelim.
- 6 yufkayı bu formda her katına sos dökerek üst üste serelim. Baya soslu olacak yoksa çıtır çıtır değil kuru oluyor.
- Sosladıktan sonra yufkayı üstten aşağıya yanlışsız uzun uzun kesip kestiğimiz şeritleri de 3 modüle bölelim.
- Her bir kısma hazırlamış olduğumuz iç harçtan bırakalım ve muska formunda saralım.
- Daha sonra buzluğa kaldıralım ve tüketeceğimiz vakit buzluktan çıkardıktan 5 dk kadar sonra buzlu iken üzerine yumurta sarısı sürüp, susam döktükten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.