
Patatesli Bulgur Topları (Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı ince köftelik bulgur
- ️1 su bardağı kaynamış sıcak su
- ️1 adet orta boy haşlanmış patates
- ️1 adet yumurta
- ️1.5 yemek kaşığı un
- ️1 çay kaşığı pul biber
- ️Yarım çay kaşığı karabiber
- ️Yarım çay kaşığı kimyon
- ️Tuz
- ️3 adet rendelenmiş domates
- ️2 diş rendelenmiş sarımsak
- ️1 yemek kaşığı biber / domates salçası
- ️5 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️Az pul biber
- ️Küçük bir kase kıyılmış maydanoz
Patatesli Bulgur Topları (Köftesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur köftesi için öncelikle bulguru derin bir kaseye alıp, üzerine kaynar su döküp 15 dakika boyunca kapağı kapalı şekilde şişmesini bekleyelim.
- Bu süre içerisinde aynı zamanda patatesleri düdüklüde haşlayalım, daha sonra yumurtayı, unu, haşlanmış patatesi, tuzu, baharatları ekleyerek 10 dakika boyunca yoğuralım.
- Bir tabak içerisinde birazcık un serpin ve hazırladığımız bulgur harcından küçük küçük toplar olacak şekilde koparıp elinizle şekil verin.
- Arada bir yapışmaması için elinizi ıslatabilirsiniz. Daha sonra bu topları un serptiğimiz tabağa aktarıp her tarafının unlanmasını sağlayalım.
- Hazırladığınız köfteleri bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içine yavaşça ilave edelim. Orta ateşte 15 dakika haşlayalım.
- Bu sırada sos için; bir tavada tereyağı kızdıralım içerisine salçayı da ekleyip az kavurduktan sonra rendelenmiş sarımsağı ve rendelenmiş domatesi de ekleyelim ve 3 dakika daha pişirelim.
- Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başladıysa haşlanmıştır. Köfteleri çıkartıp suyunu süzüp sosun olduğu tavaya dökün. Bulgur toplarına zarar vermeden dağıtmadan dikkatlice karıştırın ve 2 dakika kadar daha pişirin. Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.