elektronikci
FD Üye
Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- Islatmak için 2 su bardağı kaynar su
- 3 orta uzunluk patates
- 3 kısım yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ kuru olursa sıvı yağ ekleyin mutlaka
- 1 küçük uzunluk soğan
Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftelik bulguru uygun bir kaba alıp, üzerine 2 su bardağı kaynar su ek edip karıştırılır, üzeri kapatılır kabarsın yumuşasın.
- Tavaya sıvı yağ ince doğranmış kuru soğanı ek edip kavrulur, salça ek edilir, kavrulur salça kokusu çıkana kadar.
- Haşlanan patatesler ezilir. Yumuşayan bulgur yoğurulur patates ek edilir birlikte yeterlice yoğurulur, kavrulmuş soğan ek edilir, karıştırılıp uygunca yoğrulur.
- Baharatlar, tuz eklenir, yoğurulur. İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanozda eklenir, tekrar yoğurulur istenilen biçim verilir. Servise hazır afiyet olsun. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.