Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Börek

Patatesli Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
patatesli-borek-7.jpg

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka
İç harcı için;
  • 5/6 patates
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba yufkaların içine sürülecek sosu yapalım 2 adet yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı sütü karıştırıp yufkaların içine süreceğiz.
  2. 5/6 adet patateslerimizi soyup güzelce yıkadıktan sonra rendeleyin ve üzerine baharatlarını ekleyip karıştırınız.
  3. Yufkaların ortasına sos harcını güzelce her yerine yayılacak formda sürünüz.
  4. Sürülen sosun üzerine iç harcını güzelce bol halde uzunlamasına çizgi biçimini verilecek hizada koyunuz ve kol böreği üzere uzunlamasına yuvarlayarak katlayınız.
  5. Yapılan böreği tepsi yahut borcama koya bilirsiniz. Yağlı kağıt yahut yağ sürünüz ve yaptığımız yufkaları tepsiye yerleştirin ve iç harcına sürdüğümüz harcı yufkaların üzerine sürünüz.
  6. Fırını 180 derece 30/35 dakika kadar pişiriniz. Servisi hazırlayıp servis yapabilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsun ????.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt