
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar ılık su
- 5 tane patates( rendelenmiş)
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 kase küçük doğranmış soğuk kavurma(isteğe bağlı veya kıyma da kullanılabilir)
- Yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurumuz için unu yoğurma kabına alıyoruz.
- Unun ortasını açıp su hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- Yoğurmaya başlıyoruz ve suyu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Kulak memesinden sert bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan 10 beze oluşturuyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için soğanı küp küp doğruyoruz tavaya aldığımız sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince içine kavurmayı koyup bir sefer karıştırıyoruz.
- Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Rendelenmiş patatesleri ekleyip 10 dk boyunca arada karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz en son tuz ve reyhanını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hazırladığımız bezeleri açıp tepsiye dizip arasına harcımızı sürüyoruz.
- Bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Daha sonra böreğimizi dilimleyip üzerine harcını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.