Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Börek

Patatesli Börek
0
37

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patatesli-borek.jpg

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
  • 5 tane patates( rendelenmiş)
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 kase küçük doğranmış soğuk kavurma(isteğe bağlı veya kıyma da kullanılabilir)
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce hamurumuz için unu yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Unun ortasını açıp su hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  3. Yoğurmaya başlıyoruz ve suyu yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. Kulak memesinden sert bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurdan 10 beze oluşturuyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz.
  6. İç harcı için soğanı küp küp doğruyoruz tavaya aldığımız sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
  7. Soğanlar pembeleşince içine kavurmayı koyup bir sefer karıştırıyoruz.
  8. Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  9. Rendelenmiş patatesleri ekleyip 10 dk boyunca arada karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz en son tuz ve reyhanını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  10. Hazırladığımız bezeleri açıp tepsiye dizip arasına harcımızı sürüyoruz.
  11. Bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  12. Daha sonra böreğimizi dilimleyip üzerine harcını sürüyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt