teknolojiuzmani
FD Üye

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet günlük yufka
- 4 orta boy patates
- 3 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Boş bir tencereye patateslerimizi koyup suyu patateslerin üstünde olacak şekilde ayarlayıp ocakta haşlıyoruz.
- Derin bir kapta sosunu hazırlıyoruz tüm malzemeleri güzelce ekleyip çırpıyoruz sosumuz hazır olunca.
- Patatesleri soyup güzelce püre haline getiriyoruz içine tuz ve baharatları ekleyip kapta bekletiyoruz.
- Fırın tepsimizi yağlayıp bir yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde içine yerleştiriyoruz ve sosumuzu güzelce yufkaya sürüyoruz.
- İkinci yufkayı küçük küçük bölüp yerleştiriyoruz içine sonra tekrar sosu sürüp iç harcımızı yufkanın üzerine seriyoruz.
- 3. Ve 4 yufkayı da bölüp aralarına sos sürerek güzelce diziyoruz.
- Sonra ilk yufkayı kenarlarını kesmeden yaptığımız için tepsinin 4 kenarını katlayıp kapatıyoruz.
- En son da sosu koyup kesiyoruz böreği fırına koyuyoruz.
- 180°c fırını 20 -25 dakika pişirip servis ediyoruz.