Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Börek

Patatesli Börek
0
38

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
patatesli-borek.jpg

Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet hazır yufka
  • 200 ml süt
  • 200 ml yoğurt
  • 200 ml sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 300 ml maden suyu
İç gereci için:
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet haşlanmış patates
  • İsteğe nazaran karabiber ve tuz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvı yağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
  2. İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
  3. Patatesleri rendeleyelim, maydanozla ve baharatlarla harmanlayalım.
  4. Yufkamızı üçgen biçiminde dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
  5. Hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve üzerine 1 kat daha yufka koyalım.
  6. 2. Kat yufkamıza da sos sürelim.
  7. Yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup saralım yufka bitene kadar süreçlerimizi tekrar edelim.
  8. Yağladığımız tepsiye dizelim.
  9. Dilerseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
  10. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
  11. 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt