
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet hazır yufka
- 200 ml süt
- 200 ml yoğurt
- 200 ml sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 300 ml maden suyu
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet haşlanmış patates
- İsteğe nazaran karabiber ve tuz
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
- İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
- Patatesleri rendeleyelim, maydanozla ve baharatlarla harmanlayalım.
- Yufkamızı üçgen biçiminde dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
- Hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve üzerine 1 kat daha yufka koyalım.
- 2. Kat yufkamıza da sos sürelim.
- Yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup saralım yufka bitene kadar süreçlerimizi tekrar edelim.
- Yağladığımız tepsiye dizelim.
- Dilerseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
- 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.