Patatesli borek tarifi Patatesli borek nasıl pişirilir
Patatesli Borek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(icine)
1 tane yumurta(ustune)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik kup olacak şekilde doğrayın Uzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(kucuk doğranmış veya 23 tane buyukluğune gore pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dokun ve yayın Uzerine de 1 yumurtayı cırpıp her yerine gelecek şekilde surun Yaklaşık 180 derecelik fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun
Patatesli Borek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(icine)
1 tane yumurta(ustune)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik kup olacak şekilde doğrayın Uzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(kucuk doğranmış veya 23 tane buyukluğune gore pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dokun ve yayın Uzerine de 1 yumurtayı cırpıp her yerine gelecek şekilde surun Yaklaşık 180 derecelik fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun