
Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
- 1 kilo patates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru maydanoz
- Tereyağı
Patatesli Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba süt, su, sıvı yağ alınır.
- Üzerine 1 paket instant maya, tuz ve toz şeker eklenir yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur.
- Yoğrulan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- 9 adet beze çıktı. Üzeri kapatılarak 30- 35 dk mayalandırılır.
- İçi için patatesler soyularak küçük küçük doğranarak haşlanır.
- Üzerine tuz, karabiber ,pul biber eklenerek çatal yardımıyla ezilir ve hamur adedince elimizle yuvarlak parçalara ayrılır.
- Mayalanan hamur oklava yardımıyla açılarak içine patates harcı konur ve kapatılarak servis tabağı ölçüsünde tekrar açılır.
- Büyük tavada altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Tek tarafı tereyağı ile sıcakken yağlanır.
Patatesli Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı