Patatesin Fırın Hali (Patates Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük patates yahut 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 5-6 kısım ince kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı )
Patatesin Fırın Hali (Patates Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesin ısırılarak yumuşacık yenecek hali ile damaklarınız şenlensin ????
- Patatesler uygun bir tencereye alınır tuz ile birlikte haşlanır.
- Haşlanan patatesler soğuduktan sonra ezilir ve tüm gereçler eklenir güzelce yoğurduktan sonra ele yapışan bir harç elde ediceksiniz.
- Bir tas su alın yanınıza, elinizi daima suya batırarak harçtan kesimler kopararak toplar haline getirin.
- Cevizden büyük formlar verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susam serpiştirelim.
- 200 derece fırında düzgünce alt üst kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.