Patatesin yararları
Patatesin Faydaları
PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum iceren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da icerir
Patatesin Faydaları: Vucuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir Kandaki şeker oranını duşuren patates şeker hastaları icin faydalıdır Damar sertliğini giderir Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı onler Kanı temizler Kansere karşı koruyucudur Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır El ve ayak catlaklarına iyi gelir Bağırsak kurtlarını duşurmeye yardımcı olur Bobreklere faydalıdır Normal ve kuru ciltler icin yararlıdır
Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar fakat sindirimi zorlaşır Cimlenmiş patatesi ve 24 saatten fazla bekleyen patates yemeğini tuketmemek gerekir Patates lapa haline getirilip yanıkların uzerine konursa hem ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır Patatesin kabuklarını kalın soymak besin değerlerinin azalmasına neden olacağından kabukları ile yemek ya da mumkun olduğunca ince soymak gerekir Eğer kulde ya da fırında pişirilirse kabukları zar gibi soyulur
Patatesin Faydaları
PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum iceren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da icerir
Patatesin Faydaları: Vucuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir Kandaki şeker oranını duşuren patates şeker hastaları icin faydalıdır Damar sertliğini giderir Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı onler Kanı temizler Kansere karşı koruyucudur Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır El ve ayak catlaklarına iyi gelir Bağırsak kurtlarını duşurmeye yardımcı olur Bobreklere faydalıdır Normal ve kuru ciltler icin yararlıdır
Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar fakat sindirimi zorlaşır Cimlenmiş patatesi ve 24 saatten fazla bekleyen patates yemeğini tuketmemek gerekir Patates lapa haline getirilip yanıkların uzerine konursa hem ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır Patatesin kabuklarını kalın soymak besin değerlerinin azalmasına neden olacağından kabukları ile yemek ya da mumkun olduğunca ince soymak gerekir Eğer kulde ya da fırında pişirilirse kabukları zar gibi soyulur