Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesi Hiç Bu Şekilde Pişirdiniz Mi? Ekşili, Salçalı Patates Nasıl Yapılır?

Patatesi Hiç Bu Şekilde Pişirdiniz Mi? Ekşili, Salçalı Patates Nasıl Yapılır?
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-d7ab5b6c141d3baa113806b687e4f7c822a31732.jpg

3 defa fırınladığımız patatesler lokum üzere pişti. Salçalı, ekşili sos da patatese çok yakıştı. Eserleri öbür yerde aramayın, hepsi yalnızca ŞOK MARKETLER’DE!




Salçalı, Ekşili Patates

1 kg patates

6 YK Lio sızma zeytinyağı

4 diş sarımsak

1 TK Anadolu Mutfağı kekik

1/2 TK tuz

1/4 TK karabiber

1,5 SB tavuk suyu

1 YK Bizim Vatan domates salçası

1 limonun suyu

Fırını evvelden 190 dereceye ısıtın.

Patatesleri soyun ve dörde bölün. Sarımsakları püre haline getirin. Bir karıştırma kabında patates, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir fırın kabına karışımı yayın. Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Bu sırada tavuk suyu ve salçayı çırpıp fırından çıkan patateslerin üzerine dökün. Fırının sıcaklığını 200 dereceye arttırın ve 20 dakika daha pişirin. Fırın kapağını ortada açmayı ihmal etmeyin ki içerisindeki su buharlaşsın. Mühlet sonunda ikinci defa patatesleri fırından çıkartın. Üzerine limonun sıkın ve karıştırın. Patatesleri tekrar fırına koyun. Altın sarısı olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt