
Patates Yoğurtlaması Tanımı İçin Materyaller
- 8 tane patates
- Yoğurt
- Karabiber
- 1 diş sarımsak
- Mayonez
- Salça ,nane, sıvıyağ
Patates Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri kaynar suda haşlıyoruz içine tuzda ekliyoruz.
- 20- 25 dakika haşladıktan sonra alıyoruz kabuğunu soyup çatalla eziyoruz.
- Üstüne 5- 6 yemek kaşığı yogurt 1 diş sarımsak mayonez ekliyoruz.
- Karıştırıp üstüne döküyoruz.
- Sos için cezve 1 yemek kaşığı salça az nane sıvıyağ salça eriyince alıyoruz.
- Üstüne döküyoruz ve yayıyoruz.Soğuyunca mis üzere afiyet olsun ????.