Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Sucuk (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Su
Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı yağda rengi değişene kadar kavurun.
- İnce ince doğranmış sarımsakları salçalarla birlikte ekleyin.
- Salçalar da kavrulunca küp küp doğranmış patatesler ( isterseniz bu evrede çok kalın olmayacak formda yarım ay halinde sucuğu doğrayın ve patateslerle birlikte ekleyin), tuzu ve baharatları ekleyip 3 dk daha kavurmaya devam edin.
- Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte patatesler pişene kadar bekleyin.
- Ortada bir yemeği karıştırmanızda yarar var. Denetimli olmak her vakit uygundur ????.
Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.