Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Yatağında Tavuk Güveç

Patates Yatağında Tavuk Güveç
0
58

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patates-yataginda-tavuk-guvec.jpg

Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı İçin Materyaller


Alt püresi için:
  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Varsa çok az kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber
Tavuk için:
  • 2 adet tavuk göğsü yahut incik
  • 1 soğan
  • 1 biber
  • Domates salçası
  • Tuz, karabiber, toz biber, köri
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri ve domates

Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel 4-5 adet patatesi düdüklü tencerede haşlayalım ve ezip püre haline getirelim. İçine tereyağ tuz, karabiber ve kaşar peyniri ekleyelim. Kıvamının biraz cıvık olması gerekiyor süt ekleyip cıvık bir püre yapalım.
  2. Sonra tavukları ufak ufak doğrayalım ve yağda suyunu verene kadar kavuralım.
  3. Üzerine soğan ve biberi ek edelim. Daha sonra baharat ve salça ile tatlandırıp suyunu verelim ve biraz pişirelim.
  4. Püreyi borcam tabanına yahut porsiyonluk güveçlere hisse edelim. Üzerine pişen tavukları ek edelim.
  5. Kaşar peyniri ve domates ile süsleyip üzeri kızarana kadar fırında pişirelim.Afiyet olsun.

Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt