
Patates Yatağında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
Soslu tavuk but için malzemeler:
- 2 adet haşlanmış tavuk but
- 1 küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı tavuk suyu
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Patates Yatağında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk butlarımızı haşlayalım.
- Daha sonra yağda soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçasını ve baharatlarını da ekleyip bir kaç tur daha kavurma işlemine devam edelim.
- Daha sonra su ve tavuk suyunu da ekleyip haşlanmış tavuk butlarımızı güzelce yerleştirelim kısık ateşte ara ara sosundan tavuğumuzun üzerine dökerek pişirmeye devam edelim yaklaşık 20dk kadar.
- 3 orta boy haşlanmış patatesi 1 çay bardağı süt ,1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı karabiber tuz ile pürüzsüz olana kadar eziyoruz.
- Püremizi tabağa bolca koyup üzerine soslu tavuğumuzu yerleştiriyoruz.
- Üzerine biraz da maydanoz doğruyoruz ve servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
.