
Patates Ve Bulgurlu Misket Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Pul biber
- Tuz
- Nane
- Kimyon
- Karabiber
- Yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak
Patates Ve Bulgurlu Misket Köfte Tanımı Yapılışı
- Bulgur yoğurma kabına alınır ve yarım su bardağı sıcak su ile ıslanır.
- Patates soyulup doğranır ve tencereye alınır haşlanır.
- Islanmış bulgur ve haşlanmış patates uygunca yoğurulur.
- Üzerine tuz, pul biber, nane, kimyon, karabiber, un ve yumurtayı ek edip uygunca yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz harcı elimizi orta ara ıslayarak misket biçiminde yuvarlıyoruz.
- Harcımız bitene kadar devam ediyoruz.
- Evvelce kaynayan suyumuza yuvarladığımız misket köftemizi yavaş yavaş salıyoruz.
- Pişen köftelerimiz kaynayan suyun yüzüne çıkıyor.
- Pişen köftelerimizi kevgir yardımı ile tenceren suyunu süze süze servis tabağına alıyoruz.
- Sos tavasına yağ ve salçayı alıyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
- Üzerine düzgünce ezdiği iz sarımsakları ek ediyoruz.
- Sos tavasındaki salça karışımımıza 1 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek kavrulan salçamızı açıyoruz.
- Uygunca açılan salçamızı yavaş yavaş servis tabağımızdaki misket köftelerimizin üzerine döküyoruz. 1 yahut 2 kısım maydanozla süslüyoruz.
- Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.