
Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
Toplar için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç(rendenin ince tarafı ile rendeleyin)
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yoğurt
- Sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Çok az sarımsak
Patates Topları Tanımı Yapılışı
- Patatesleri toplarımızı yapmak için birinci olarak patatesleri haşlıyoruz.
- Daha sonra havuç ,maydanoz, tuz ,karabiberini ve yağını ekleyerek çatalla ezerek püre haline getiriyoruz.
- Daha sonra top şeklinde yuvarlayın.
- Yoğurtlu sostan üzerine dökelim.
- Tereyağından biberleri kızartıp üzerine döküyoruz afiyet olsun????.