Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kısım yeşil soğan
- 6 kol marul
- 1 adet havuç
- 5 adet orta uzunluk patates
- Pul biber
- Karabiber
- Sumak
- Tuz
- Limon suluysa 2 susuzsa 3 adet
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz içine bıçak batırdığımızda yumuşacık olduğunu hissedebiliriz.
- Yeşillikleri doğrayıp kaba alıyoruz havuçları rendeliyoruz (havucu haşlamıyoruz).
- Patatesleri de küp küp doğrayıp ekliyoruz (isterseniz başlamadan evvel doğrayıp haşlayabilirsiniz).
- Baharat limon ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Damak tadınıza nazaran ölçüleri değiştirebilirsiniz biz çok baharatlı yağlı ve tuzlu seviyoruz sulu olacak halde. Afiyet olsun.