Patates Düşü Tanımı İçin Gereçler
- 10-11 minik patates
- 1 kırmızı soğan
- 1 sivri yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- Çökelek
- Yeşil soğan
Patates Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyalım ve 10 dakika soğuk suda bekletelim (Minik patates yoksa dörtgen biçimde 4-5 patates kesebilirsiniz) Patatesleri bir bardak zeytinyağıyla yüksek ateşte ısıtıyoruz ve çabucak orta ateşe alıyoruz.
- Kapalı bir biçimde 10 dakika kızartıyoruz ortada bir karıştırıyoruz, sonra soğan ve biberi ekleyip tekrar 10 dakika pişiriyoruz kapağı kapalı ve daima karıştırarak.
- Son olarakta baharatlarımızı ekleyip 10 dk bir daha kapalı bir formda. Yani toplam 30 dakika.
- Tabağımıza evvel yoğurt sonra patatesleri diziyoruz. Tavadaki yağla süslüyoruz. Dilediğiniz kadar çökelek ve yeşil soğanla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.