Patates Röşti (İsviçre Mutfağından) Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk patates
- 1 yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Patates Röşti (İsviçre Mutfağından) Tanımı Yapılışı
- Patateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.
- Daha çıtır olması ve içinin daha çabuk pişmesi için suyunu sıkın.
- Akabinde yumurta, karabiber ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırın.
- Teflon tavayı yağlayın. Patates harcını dökün.
- Altı kızardıktan sonra düz bir kapak yardımıyla aksi çevirin öbür tarafı da kızartın.
Ana öğünde tüketilecekse yanına köfte eklenerek ketçap ve mayonez ile daha lezzetli hale getirilebilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.