iltasyazilim
FD Üye
Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
*3 orta boy patates
*Kasar peynir
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı kaymak
*Tuz, karabiber
Patates Püresi Tarifi Yapılışı Tarifin tamamını okuyup öyle yapınız
Patatesleri iyice yıkayıp soyun, kabuklarını atmayın Soyulan patatesleri ikiye bölüp yumuşayana kadar haşlayın Diğer bir tarafta da patatesin kabuklarını küçük bir tencereye koyup üzerine sütü dökün ve kısık ateşte 5 dk ısıtın Süt biraz lekelenebilir sorun değil süzersiniz Patatesler yumuşayınca sudan alın ve soğumasını beklemeden blenderda yavaş yavaş püre haline getirin Kabukla ısıttığımız sütü, tereyağı ve kaymağı da patateslere ekliyoruz Sütün içindeki kabuklardan da tatlı kaşığı büyüklüğündeki bir parçayı karışıma ekliyoruz Sütü kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz Patatesin nişasta oranına göre süt miktarı değişim gösterebilir Son olarak kaşar peynir tuz ve karabiberi de ekleyip yüksek devirde iyice karıştırın Kıvamı muhallebiden biraz daha koyu olduğunda püremiz hazır demektir Afiyet olsun
*3 orta boy patates
*Kasar peynir
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı kaymak
*Tuz, karabiber
Patates Püresi Tarifi Yapılışı Tarifin tamamını okuyup öyle yapınız
Patatesleri iyice yıkayıp soyun, kabuklarını atmayın Soyulan patatesleri ikiye bölüp yumuşayana kadar haşlayın Diğer bir tarafta da patatesin kabuklarını küçük bir tencereye koyup üzerine sütü dökün ve kısık ateşte 5 dk ısıtın Süt biraz lekelenebilir sorun değil süzersiniz Patatesler yumuşayınca sudan alın ve soğumasını beklemeden blenderda yavaş yavaş püre haline getirin Kabukla ısıttığımız sütü, tereyağı ve kaymağı da patateslere ekliyoruz Sütün içindeki kabuklardan da tatlı kaşığı büyüklüğündeki bir parçayı karışıma ekliyoruz Sütü kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz Patatesin nişasta oranına göre süt miktarı değişim gösterebilir Son olarak kaşar peynir tuz ve karabiberi de ekleyip yüksek devirde iyice karıştırın Kıvamı muhallebiden biraz daha koyu olduğunda püremiz hazır demektir Afiyet olsun