
Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
- 250 gram kıyma
- 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
- 1,5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığına yakın domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ biraz tereyağı
- Tuz
- 1 fiske dağ kekiği
- 2 tane büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Patatesleri haşlamak için üzerini geçecek kadar su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı süt
Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patatesleri soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim tuz atıp pişmeye bırakalım.
- Köfte için soğanı rendeleyelim geriye kalan gereçleri ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Akabinde fındık büyüklüğü kadar hal verip yuvarlayalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartalım.
- Kızarttığımız köfteleri tabağa alıp biraz sıvı yağ ve tereyağı ekleyip tıpkı tavada domates sosumuzu pişirelim. Domatesi rendeleyelim salçamızı ekleyip biraz karıştıralım. Su ekleyerek sosumuzu pişirelim tuz ve kekik atalım.
- Pişen sosumuza köftelerimizi ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
- Pişen patateslerin suyunu süzüp tuz, karabiber, tereyağı ve süt ekleyerek ezici ile ezelim.
- Servis tabağına patates püresini koyalım üzerine köftemizi koyalım. Ben yanına oğlum istediği için pilav yaptım dilerseniz farklı tercihte bulunabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ???? Tarif 3 kişiliktir.