
Patates Püresi Yatağında Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram köftelik kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 büyük kuru soğan
- 2 kaşık galeta unu
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 2 yumurta
- 3-4 kaşık un
- 7-8 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi Yatağında Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp, süzüp haşlamaya bırakalım.
- Pirincimiz haşlanırken 2 adet soğanı minik halde doğrayıp yağ ile birlikte tavada kavuralım.
- Kavrulan soğanımızın üzerine kıymanın yarısını (250 gr) ekleyip daima karıştırarak kavuralım.
- Baharatların yarısını ve tuzu kavrulan gerece ekleyelim (Kullanacağımız baharatların yarısını bu biçimde katmak daha uygun bir lezzet veriyor)
- Daha sonra haşlanan pirincimizi ve kavrulan kıymamızı soğumaya bırakalım.
- Soğuyan gereçlerimizi derin bir kaba alıp üzerine yumurtamızı, çiğ kıymamızı, galeta unumuzu, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip güzelce yoğurarak uygun bir köfte hamuru elde edelim.
- Daha sonra üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz harcımıza avuç içimizde büyük yassı biçimler verip artlı önlü çokça unlayalım.
- Tavamıza yağı ekleyip kızdıktan sonra unlu köftelerimizi çırpılmış yumurtaya batırıp çok karartmadan orta ateşte kızartalım.
- Püre yapılışı için patatesleri soyarak iri biçimde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek halde su ek edin.
- Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
- İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.