Patates Püresi Yatağında Beşamel Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli dana eti
- 3 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber ,pulbiberi
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Yatağında Beşamel Soslu Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce etimizi (ben eti düdüklüde haşladım) patateslerimizi tencerede haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağı tuz ve karabiber ekleyip püre haline getirelim.
- Haşlanan etlerimizi didelim.
- Bir tavada tereyağı ile 3 dk kadar soteleyelim.
- Tuz ,pulbiberi ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
- Hazırladığımız patates püresini eşit miktarda fırın kaplarına yerleştirelim.
- Üzerine sotelediğimiz etleri ekleyelim.
- Beşamel sos için tereyağında unu bir iki dk kadar kavuralım.
- Sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
- Beşamel sosuda etlerin üzerine eşit miktarda ekleyelim.
- En son üzerine kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Patates Püresi Yatağında Beşamel Soslu Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.