
Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Püre için;
- 3 büyük patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz karabiber
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından az kaşar rendesi
- 1 kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tavuk göğsü 3 büyük parça
- Tuz karabiber kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patates Püreli Tavuk Tanımı Yapılışı
- Püre için patatesleri haşlayın sonra suyunu süzüp ezin.
- İçine tereyağı ekleyip karıştırın sonra süt ve baharatları ekleyin .
- En sonda kaşar rendesi ekleyip karıştırın ve neyle pişirecekseniz içine ekleyin.
- Tavuk sote için soğanları küp küp doğrayıp az ya da kavurun.
- Biberleri ince ince kıyıp kavurun soğanla, sonra domatesi küp küp doğrayın yada konserve domates ekleyin.
- Salça ekleyip kavurun, tavukları küp küp doğrayıp ekleyin ve birazda su ekliyoruz.
- Baharatları ekleyin ve pişirin, pişince patateslerin üzerine dökün.
- Üzerine beşamel sos yapın sonrada kaşar rendesi ekleyip fırında kızarana kadar pişirin.